Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- 1 nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka, vagy vegeta
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors (pl. Horváth Rozi fokhagymás őrölt bors)
- csipet őrölt szerecsendió
- 15 dkg sajt (trappista is jó)
Elkészítés
Brokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. Akrumplit meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A felkockázott vöröshagymát és a szétnyomkodott fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. A brokkolit és a krumplit hozzáadjuk, rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leveskockát is hozzádobjuk. 15 percig főzzük, míg meg nem puhul, ekkor én félrehúzom, kicsit hagyom hűlni, majd pépesítem. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendió sem rontja el, és felforraljuk az egészet. A sajtot durvára reszeljük, a tányérba szedett forró levesbe szórjuk, én nem szeretem a levesgyöngyöt, de a Mogyi fokhagymás pirított kenyérkockáival isteni finom.