Örökség :)

2009. október 17., szombat

Truttyolt ratyli (ősi magyar étel) (Szilva módra! :)



Hozzávalók:
– másfél kiló nyersratyli
– egy jókora pese
– 2 csobolyó gönyezde (ha lehet: porcogós!)
– 3 csipet cihata

A nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. A hröllyen kipicskázzuk, a nyesedekből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyadni.
Tuttyolni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyalós!
A peset lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, miközben a gönyezdét lassan patykazmáljuk.
Vigyázzunk a csobollyal, nehogy a flenymája nagyon megzserdáljon, mert hamar odakaphat.
A cihatát a végén összegremnyáljuk, majd kerek tazskilán tálaljuk. Ajánlhatjuk hozzá a tacskándi vörös kretylit, vagy a dimánykói letronyát, esetleg a cserdönci vanyorgát.
Jó étvágyat! »


Most már képet is mellékelj Szilvácska!!!!
dátum: 19:09

1 megjegyzés:

Aquarius írta...

Ez ku**a jol hangzik, minden getyma pasinak melegen, gozologve talalva!! :)))

2009. október 20. 10:16

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)
Powered By Blogger

MIT FŐZZÜNK?

  • Szellem a fazékban
    Ribizlis-habos sütemény - Állítólag ez egy klasszikus retro sütemény, csak én nem tudtam róla. Ugyanis anyu sosem sütött ilyet, pedig volt ribizli bőven anno a hegyen. De ami késik,...
  • Maszatkonyha
    Mozzarellás, koktélparadicsomos csirkemell - Egy gyors, egyszerű finomság, ami akár a diétába is beilleszthető. Én egy nagyon alap verziót készítettem, de aki szeretné rakhat még hozzá kapribogyót v...
  • Anya főztje
    Karácsonyi receptek a blogon - Beigli Pozsonyi tészta beiglihez Mézes zserbó Mézeskalács - azonnal puha Mézes puszedli - azonnal puha Tejszínes, diós pontyfilé Töltött káposzta ger...
  • Kulínáris Ízbombák
    Túrófánk - Ha farsang, akkor fánk. Most nekem a sima szalagos nem játszik. Találtam arra is variációt, de még szemezünk vele. Volt felhasználandó túróm s így esett a ...
  • Ottis főz
    KÖLTÖZÉS - Kedves látogatóim! A blog átköltözött a következő linkre, ezután már az új linken követhetettek! https://ottisfozblog.wordpress.com/
  • Fűben fában orvosság
    Babasegítők - Sajnos, újra aktuális volt, h előkotorjam a 3 évvel ezelőtti segítő dolgokat, mert a kis tesó nagyon várat magára. Inkább ide kiteszem, így legalább megle...
  • Zamat és illat
    Banoffie pie, azaz banános, karamellás pite - Az eredeti angol sütemény jócskán átalakított, de nem kevésbé addiktív verziója. Nálam így készült. Banoffie pie A tészta alaphoz: -30 dkg keksz -15 dkg...
  • Kávé Receptek
    Csokicsínó - Összetevők: - 4-5 cl kávé, - 8-10 cl olvasztott csokoládé, - 80-100 ml habosított tej, - habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml, - nar...
  • Mit eszünk ma?
    Erdeigyümölcsös túróparfé - Végülis nyár van nem??:-) Hozzávalók: - 50 dkg túró - 2.5 dl tejszín - 2 dl tej - 5 ek.cukor (nád) - 1 cs vaniliáscukor - 30 dkg gyümölcs (nálam most fagya...
  • De jó főzni!
    -

Blogarchívum

  • ►  2013 (4)
    • ►  június (1)
    • ►  január (3)
  • ►  2012 (3)
    • ►  november (1)
    • ►  május (1)
    • ►  április (1)
  • ►  2011 (2)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  május (1)
  • ►  2010 (3)
    • ►  július (1)
    • ►  április (1)
    • ►  január (1)
  • ▼  2009 (18)
    • ▼  október (5)
      • Lasagne
      • Intelligens krémes
      • Truttyolt ratyli (ősi magyar étel) (Szilva módra! :)
      • Keksz szalámi
      • Zakuszka - Magnoli módra! :) De mi az a kápia????
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (11)

Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

Keresés ebben a blogban

Címkék

csokis (1) édesség (7) epres (1) fűszer (1) gyors (1) gyümölcsös (1) joghurtos (2) kakaós (1) kalács (1) keksz (2) kelt (1) kenyérre... (2) kevert (1) kókuszos (1) krémes édes (2) leves (1) linzer (1) mákos (1) meggyes (1) padlizsán (1) pogácsa (2) reform (1) reggelire (1) sajtos (1) savanyúság (1) sós (3) tej (1) tészta (1) tojás (1) túrós (4)

Rendszeres olvasók

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Képablak téma. Üzemeltető: Blogger.