2012. április 9., hétfő

Kelt kalács

Hozzávalók:
1 kg liszt,
4 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
kb. fél liter tej
20 szem édesítő
két csomag élesztő
egy kocka margarin vagy zsír
csipet só
citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedés, beleöntjük a megkelt élesztőt, a négy tojás sárgáját, csipet sót, cukrot, tejben feloldott édesítőt, olvasztott margarint vagy zsírt (netán olajat), végül a citromhéjat, aszalt gyümölcsöket. Robotgéppel dagasztjuk, meglisztezzük, tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük, előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük. Kuglóf formában is jó.

Forrás: saját tapasztalat

1 megjegyzés:

Eper írta...

Fincsi lehet. Szerintem majdnem ugyanilyet ettem már a kedvenc szomszédomnàl, csak ott Kovács Kalács a neve. Ja és ezeket a szomszédékat Kovácsnak hívják. De nem hiszem hogy a kettőnek köze van egymáshoz.