2013. január 6., vasárnap

Túrós pogácsa



A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 500 g túró 
  • 500 g margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs szárított élesztő
  • 20 g 

A kenéshez:

  • 1 db tojás


A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órára letakarva hűtőbe tesszük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, a felét megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét, újra bekenjük a felét tojással és ráhajtjuk a másik felét.  Ujjnyi vastagra nyújtjuk, maximum 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, sajtot reszelünk rá, vagy magvakkal megszórjuk. Tíz perc pihentetés után 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Forrás: desszert.eu - kissé módosítva 
Fotó: saját

1 megjegyzés: