A tésztához:
- 500 g liszt
- 500 g túró
- 500 g margarin
- 2 db tojássárgája
- 1 cs szárított élesztő
- 20 g só
A kenéshez:
- 1 db tojás
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órára letakarva hűtőbe tesszük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, a felét megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét, újra bekenjük a felét tojással és ráhajtjuk a másik felét. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, maximum 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, sajtot reszelünk rá, vagy magvakkal megszórjuk. Tíz perc pihentetés után 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Forrás: desszert.eu - kissé módosítva
Fotó: saját
1 megjegyzés:
Imádom!!!
Megjegyzés küldése