2009. augusztus 16., vasárnap

Hordós savanyúság


Hozzávalók:
5 l hideg víz,
1,5 l 10 %-os ecet,
30 dkg só,
1 kg cukor,
1 csomag koriander,
1 csomag mustármag,
1 csomag szalicil,
kb. 50 szem bors,
7-8 babérlevél,
3 kávéskanál borkénpor,
torma,
kapor

Bármilyen aktuális zöldség bármikor beletehető és kivehető. :)

Forrás: Anyukám

6 megjegyzés:

Dexter írta...

A szalicilből kb fele ennyi is elég - saját tapasztalat - vagy kevéssé ártalmas, ha helyette nátrium-benzoátot használunk.
Egyébként nagyon finom :))

Névtelen írta...

Az egy cs. szalicil hány dkg? Sajnos már nem árulják, csak patikában lehet kapni, így nem tudom a mennyiséget. Éva

MICA írta...

Kedves Éva! Évek óta nem készítettem, most akarok újra. Fogalmam sincs, hány dekás volt a szalicil, de szerintem hallgassunk Dexterre az első kommentben, használjunk helyette nátrum-benzoátot. Valószínűleg nem véletlenül vonták be a szalicilt. Majd beszámolok az eredményről. :)

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Szeretném megkérdezni fel kell forralni a vizet és a hozzávalókat?

MICA írta...

Nem árt, ha előbb felforralod, majd lehűtöd, de csak a vizet, a hozzávalókat nem kell beleforralni, szépen beleolvadnak az ízek így is. :)