2009. augusztus 17., hétfő

Parasztlángos

Hozzávalók:
70 dkg liszt,
3 dkg élesztő (felfuttatni)
1 ek olaj,


Az egészet összedolgozni, keleszteni. Tetejére tetszőleges feltét kerül, ezzel együtt sütjük.
Kedvenc feltét: vöröshagymát lereszelni, megpárolni, összeturmixolni sóval, vegetával, tejföllel és reszelt sajttal. Közben bacon szalonnát lepirítunk, megkenjük a kelt tésztát a hagymás tejföllel, tetejére tesszük a vékony, pirított bacon szeleteket és sütjük. Nem rontja a tetejére szórt füstölt sajt sem. :)
Lehet pizzásan, májasan, a képzelet szab határokat.

Forrás: Kollegina :)

10 megjegyzés:

p írta...

ahhhha! szóval ez a parasztlángos.:) jól hangzik.:)

Névtelen írta...

nem maradt ki valami a tésztából? vagy talán a főtt burgonya nemis kellene? valaki írja meg hogy csinálta a tésztát lécike!!!

Hivatlan írta...

Nem maradt ki semmi, így szoktam csinálni. :)

krisztina írta...

de kimaradt...a tej:D

Névtelen írta...

de kimaradt...a tej:)

Hivatlan írta...

Tényleg. :) Gondoltam felfuttatni az élesztőt, az egyet jelent azzal, hogy tejjel futtatjuk. :)

Móni írta...

Megcsináltam, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet! :D

Hivatlan írta...

Egészségedre Móni! :)

oti írta...

mégis mennyi tej kell bele, hogy a tészta jó legyen?

MICA írta...

Kedves Oti, annyi, amennyivel felfuttatod, kb. egy deci? Már rég készítettem. Erre szokta mondani nagymamám: tudod, csak úgy gondolomra. :) A lényeg, hogy középkemény, jól nyújtható tészta legyen belőle.