70 dkg liszt,
3 dkg élesztő (felfuttatni)
1 ek olaj,
só
Az egészet összedolgozni, keleszteni. Tetejére tetszőleges feltét kerül, ezzel együtt sütjük.
Kedvenc feltét: vöröshagymát lereszelni, megpárolni, összeturmixolni sóval, vegetával, tejföllel és reszelt sajttal. Közben bacon szalonnát lepirítunk, megkenjük a kelt tésztát a hagymás tejföllel, tetejére tesszük a vékony, pirított bacon szeleteket és sütjük. Nem rontja a tetejére szórt füstölt sajt sem. :)
Lehet pizzásan, májasan, a képzelet szab határokat.Kedvenc feltét: vöröshagymát lereszelni, megpárolni, összeturmixolni sóval, vegetával, tejföllel és reszelt sajttal. Közben bacon szalonnát lepirítunk, megkenjük a kelt tésztát a hagymás tejföllel, tetejére tesszük a vékony, pirított bacon szeleteket és sütjük. Nem rontja a tetejére szórt füstölt sajt sem. :)
Forrás: Kollegina :)
10 megjegyzés:
ahhhha! szóval ez a parasztlángos.:) jól hangzik.:)
nem maradt ki valami a tésztából? vagy talán a főtt burgonya nemis kellene? valaki írja meg hogy csinálta a tésztát lécike!!!
Nem maradt ki semmi, így szoktam csinálni. :)
de kimaradt...a tej:D
de kimaradt...a tej:)
Tényleg. :) Gondoltam felfuttatni az élesztőt, az egyet jelent azzal, hogy tejjel futtatjuk. :)
Megcsináltam, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet! :D
Egészségedre Móni! :)
mégis mennyi tej kell bele, hogy a tészta jó legyen?
Kedves Oti, annyi, amennyivel felfuttatod, kb. egy deci? Már rég készítettem. Erre szokta mondani nagymamám: tudod, csak úgy gondolomra. :) A lényeg, hogy középkemény, jól nyújtható tészta legyen belőle.
Megjegyzés küldése